A Travellerspoint blog

Sightseeing

semi-overcast 18 °C
View Australia on Anittus's travel map.

Foerste helga i Sydney har bestaat av jobbing og sightseeing.

Til tross for brainless arbeid, blir man sinnsykt sliten etter 8 timer paa jobb... Spesielt under foettene!! Staar paa betong gulv hele tida... Og dessuten maa vi staa opp kl.06 for aa komme oss ut i gokk paa jobb til kl.08. Vi jobbet ogsaa loerdag siden vi fikk tilbud om det, men det var bare til 13. Saa da fikk jeg endelig tid til aa se litt av Sydney etter det. Jeg gikk foerst innom et marked her i naerheten som har mase rariteter, saa tok jeg frem kartet og maoevrerte meg og traalet en god runde rundt i byen. Saa da fikk jeg endelig foelelsen av at jeg ble litt kjent med byen og fikk litt oversikt :-) Og fikk roert litt paa meg (det naermeste jeg har kommet trening foreloepig). Kjoepte meg en cafe latte og lokalavisa og tuslet av gaarde, saa da var jeg veldig fornoeyd:-) Saa Operahuset, Sydney Harbour Bridge, Sydney aquarium m.m. I loepet av den tida jeg var ved operahuset saa gikk solen ned (den gaar ned ganske tidlig - i 18-19-tiden), saa da fikk jeg med meg operaen i solnedgang og "by night". Det var fint! Ganske artig aa vaere paa tur alene.. Maa hele tiden spoerre andre ukjente folk om aa ta bilde av deg og severdighetene - hvis du skal faa noen dokumentasjon paa at du har vaert der.. :-) Men folk er veldig vennlige her, saa det gaer bra, og de slaar gjerne av en prat i samme slengen. men av og til kan du foele deg litt MOLLE! He he.. Etter aa ha funnet ut at det begynte aa bli litt moerkt for en enslig tjej aa gaa ute alene, gikk jeg videre ned gjennom Hyde Park og hjem igjen.

Vi (de to jeg jobber med og ei til) gikk saa ut og spiste en skikkelig god pizza og et par oel paa en liten brun pub, og etterpaa gikk vi paa en nyaapnet hiphop n Rnb club. Skikkelig kult! Jeg fikk danset, saa det var veldig goey! Men vi opplevde jo litt hvordan det var aa vaere "outsiderne".. Vi var jo praktisk talt de eneste lyse der... Alle var virkelig helt yo! Noe som er kult saan jeg ser det, men damene var ganske saa territorielle og saa rart paa oss naar vi kom paa dansegulvet. DET var: "So you think you can dance?!!??" det.. Og det var iallefall ikke SNAKK om at guttene en gang saa i vaar retning... Det sier jo det meste om at det MAA ha vaert noe galt her!! He he ;-) Jaja, moro var det hvertfall.

Paa soendag begav jeg meg ut paa ny utforskningstur. Jeg gikk til Botanisk hage, som er driiiitsvaer. Der var det kjempefint. Det var masse planter og ulike dyrelyder, og jeg ble bitt i fingeren av en kakadue, som tydeligvis hadde lyst paa noe aa spise og helst ville ha fingeren min. En flokk kakaduer samlet seg som duer samler seg i Oslo... Et litt annet og triveligere syn maa jeg si.

Paa vei til Botanic Garden gikk jeg forbi og innom Nasjonalmuseet i New South Wales, saa da kunne jeg krysse av det paa min kulturelle liste :-)

Jeg gikk saa hele veien tilbake, saa ned hovedgaten (Oxford street) for aa komme meg til stranden, som hadde vaert maalet for dagen. Da jeg fant ut, ved aa spoerre en aussie, etter aa ha gaat et ganske saa langt stykke, at det var 10 min til med buss til stranda, hoppet jeg heller paa en buss og gikk et stykke oppover langs stranda naar jeg kom dit. Stranda var fin men ikke saa imponerende faktisk. Men jeg regner med det blir bra etter hvert siden det blaeste faelt og var slett ikke saa varmt naa. Saa det var ikke lenge jeg orket aa ligge der. da var det bare aa hoeppe paa en buss back to the city...

Det er 2 store aapne kjoekken her hvor det er selvbetjening og store kjoeleskap og skap hvor man kan oppbevare tingene sine, ogsaa et felles spiseomraade utenfor. Saa det er mange som lager seg ordentlig mat og virkelig koser seg. Et veldig bra alternativ for de som lever paa budget. Saa paa soendag satt vi ("gjengen") der og spiste og slarvet. Det var litt enklere kost paa oss, med hver vaare broedskiver og for min del Nugatti for anledningen.. :-) Tror jeg spiste litt for mye av den for sukkeret kicket virkelig inn, i tillegg til at jeg var skikkelig sliten. Saa da fikk de andre en dose skikkelig mongo-Anita. Det ser ikke ut til at jeg har skremt de foereloepig :-) Men de andre var slitne de ogsaa, saa det var gjensidig lav terskel mht humor og mongolisme, saa det var faktisk ganske deilig. Da fikk jeg paafyll for uka, hehe...

Nei, naa er jeg sliten og troett, gleder meg ikke akkurat til jobb i morra... Blir ikke sann jobbing i mer enn 1 uke for meg altsaa... Det er nok. I dag pakket vi fire ting i en pose, i en pappeske og teipet igjen pappesken... Dette gjentok vi. I AATTE TIMER!!! Jesus... Forhaepentligvis er det noe nytt i morgen!! :-)

Posted by Anittus 05:03 Archived in Australia

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Hei Anitus! Fint å høre at du har fått sett litt av byen nå. Høres ut som om det er mye flott å se. Den jobben hørtes jo litt slitsom ut, men synes ikke synd på deg fordi du måtte stå opp så tidlig :-). Jeg står opp klokken seks hver dag jeg, hmm, ikke så gøy men...ellers er det bare moro her i byen. Det var null grader og rim på takene i morges, så her går det ikke mot bedre tider. Men veldig fine høstfarger akkurat nå, så kanskje det blir fint med høstferie på fjellet. I dag satt jeg på kontoret mitt og var sikker på at jeg hørte den hjertelige latteren din borte i korridoren, men så kom jeg på det....hun er jo i Australia, buhu...:-) Ha det fortsatt fint da Molle!

by Bufdir

Hei. Nå har du vel gjort unna en ny spennende arbeidsdag. Det er godt det ikke er fremtidens gjøremål. Du er heldig som går mot en varmere tid, her er det på null om natten men ganske bra på dagen. Du opplever jo noe nytt hver dag, mens her går det i det vanlige. Skal ihvertfall hilse fra dine tanter. Hyggelig å høre fra deg. Lykke til videre i Australia

by olkengu

Det er kaldt hjemme ja...? Det er faktisk ganske saa kaldt her ogsaa (men det er jo bare foreloeopig gudskjelov:-)),saa jeg har ikke brukt shorts mer enn en gang.. Gaar i de samme buksene hele tiden, he he.. Det er noe annet enn aa fjolle seg med nye klaer hver dag for aa gaa paa jobb det.. Men den jobben her fordrer jo ikke akkurat saa mye heller da.. I dag har vi gaat rundt og rundt et bord i litt over aatte timer...! He he he, helt seriost! :-) Plukket bosjyrer/gadgets og gitt videre til noen som pakket det ned. Altsaa "pick" delen av "picking and packing". I dag har vi vaert spesialiserte mao. He he. Som han ene sa i stad naar vi saa en eske ute.. "You pick, I pack".. Yrkesskadde allerede... he he he...

by Anittus

Hvem var det den hjertelige latteren sin var da, Marianne...? HVEM er det som likner paa min unike latter liksom...!?!?! ;-)

by Anittus

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint